zaterdag, 19. december 2015 - 10:08

Fietser (14) overleden na ongeval

Fietser (14) overleden na ongeval
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Hasselt

Op vrijdagavond 18 december vond er op de Werkerlaan in Hasselt buiten de bebouwde kom, een ernstig verkeersongeval plaats. Een personenauto en een fietser kwamen frontaal met elkaar in botsing. De fietser overleed aan de gevolgen hiervan.

Rond het tijdstip van 23.45 uur reed een personenauto op de parallelweg naast de Werkerlaan richting Zwolle. Op deze parallelweg botste deze auto frontaal op een fietser. De fietser, een 14-jarige jonge uit Zwolle is als gevolg van de aanrijding ter plaatse overleden.

De politie onderzocht de precieze toedracht van het onderzoek. Ter plaatse zijn getuigen gehoord en is er door de dienst verkeersongevallenafhandeling sporenonderzoek gedaan. De fietser voerde vermoedelijk geen verlichting waardoor deze niet of te laat werd opgemerkt door de bestuurder van de auto. De 26-jarige bestuurder van de auto uit Zwolle heeft aan het politiebureau een verklaring afgelegd. Daar moest hij volgens protocol ook een blaasproef doen en werd rijden onder invloed uitgesloten. Voorbijgangers hebben direct eerste hulp geboden. De familie van het dodelijke slachtoffer is door de politie op de hoogte gebracht. Aan de familie en de getuigen werd slachtofferhulp aangeboden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):