maandag, 21. december 2015 - 19:37 Update: 21-12-2015 22:52

IKEA-werknemers met angstzweet vragen oprichter om hulp

Ontevreden IKEA-werknemers vragen oprichter om ingrijpen
Foto: Ikea
Amsterdam

Werknemers van de Nederlandse vestigingen van woonwarenhuis IKEA hebben een open brief gestuurd naar IKEA-oprichter Ingvar Kamprad. In de brief schrijft het personeel dat ze trots zijn op IKEA, maar ''onze betrokkenheid staat zwaar onder druk door hoe IKEA met zijn werknemers omgaat en hoe aan het personeelsbeleid vorm wordt gegeven''.

De brief gaat verder met: ''Het lijkt erop dat IKEA zijn wortels heeft verloren. U heeft IKEA vormgegeven zoals u in uw “testament van een meubelhandelaar” hebt omschreven. In uw eigen kerstboodschappen verwijst u vaak met trots naar de normen en waarden van het bedrijf. Mooie woorden als enthousiasme, betrokkenheid, saamhorigheid en uitdagingen. Woorden die een IKEA-werknemer als muziek in de oren moeten klinken. Helaas zijn het woorden die bij velen ook pijn doen omdat ze zo ver van de realiteit verwijderd zijn. In onze kerstboodschap willen wij uw eigen testament spiegelen aan de praktijk van alledag''.

Mooie kans

De brief, die u hier compleet kunt lezen, sluit af met de woorden: ''Wij hopen dat u opnieuw wilt strijden en al worstelend van dit fiasco uw beste vriend wilt maken om volgend jaar in uw kerstboodschap te kunnen verhalen over nog grotere successen. Een mooie kans en een mooie uitdaging voor 2016!''. Vakbond FNV heeft de anonieme brief gepubliceerd. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):