donderdag, 24. december 2015 - 21:31 Update: 26-12-2015 11:26

Ede gaat nieuwe datum prikken voor gratis zwemmen vluchtelingen

'Geen Kerstzwemmen in Ede na dreigbrief '
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Ede

Op het laatste moment is het zwemmen voor vluchtelingen uit de noodopvang in Ede en voor klanten van de voedselbank in zwembad De Peppel in Ede afgeblazen.

Asielorganisatie COA laat het uitje niet doorgaan vanwege een brief die bij de burgemeester is binnengekomen en waarin gewaarschuwd wordt voor ongeregeldheden.  Dit schrijft de Gelderlander donderdag.

Het COA heeft het besluit woensdag eenzijdig genomen. De reden voor het besluit zou een ingezonden brief zijn die deze week verscheen in huis-aan-huisblad De Edese Post. De schrijver van de brief richt zich in de brief tot de burgemeester van Ede, Cees van der Knaap, en waarschuwt ervoor dat 'ongeregeldheden zoals deze in Geldermalsen hebben plaatsgevonden ook in uw gemeente gaan plaatsvinden' als het zwemmen doorgaat.

Voor de zwemlessen in het Edese zwembad hadden zich 140 mensen aangemeld. De zwemlessen zouden op Eerste Kerstdag door het zwembadpersoneel vrijwillig worden georganiseerd. De briefschrijver uit Lunteren schrijft dat hij het oneerlijk vindt dat de vluchtelingen gratis mogen zwemmen. 'Wij hebben 4 kinderen die dure zwemcursussen moeten betalen voordat zij überhaupt mochten zwemmen. (...) Dit valt toch niet meer te begrijpen?'

Burgemeester Van der Knaap vindt het belachelijk dat een vrijwillig initiatief om deze reden wordt afgelast. Op Twitter laat hij donderdagavond weten: Cees van der Knaap @CvanderKnaap:'Ik wist van niets, jammer dat ik sleutel van de Peppel niet heb. Zal met COA contact opnemen over een andere datum'.

Categorie:
Provincie: