vrijdag, 1. januari 2016 - 10:29

Geen grote calamiteiten bij jaarwisseling Drenthe

Geen grote calamiteiten bij jaarwisseling Drenthe
Foto: fbf

De politie in de drie noordelijke provincies verrichtte tijdens de jaarwisseling 48 aanhoudingen. Het ging daarbij voornamelijk om vechtpartijen, mishandeling, vernieling, het afsteken van illegaal vuurwerk, dronkenschap en belediging. Van de arrestanten zijn er 32 ingesloten. Grote calamiteiten deden zich in het Noorden niet voor, wel vond er in Drachten een ernstige mishandeling plaats.

De politie moest honderden keren in actie komen na diverse meldingen. Deze meldingen, 950 in totaal, hadden grotendeels betrekking op vuurwerkoverlast, brandjes en opstootjes. Ook verleenden agenten hulp bij tien ongelukken met vuurwerk. Hieronder per provincie een opsomming van de meest in het oog springende incidenten tijdens de jaarwisseling.

Provincie Drenthe

In Norg en Emmen assisteerden agenten bij de hulpverlening aan vuurwerkslachtoffers. De twee personen liepen ernstig letsel aan hun handen op nadat er iets mis was gegaan bij het afsteken van vuurwerk. In Assen raakte een jongen aan zijn hoofd gewond bij het carbidschieten. Alle drie de slachtoffers werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

In het centrum van Assen werden twee jonge dames aangehouden nadat ze zwaar vuurwerk in groep met mensen hadden gegooid. Vanwege het gevaar besloten agenten om het duo aan te houden. Twee mannen werden aangehouden nadat ze in het centrum de deur van een woning hadden ingetrapt. Bij een vechtpartij aan de Rolderstraat liep een man hoofdletsel op, hij werd in een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: