vrijdag, 1. januari 2016 - 13:42 Update: 02-01-2016 10:17

'Dode schietpartij camping Kerkdriel bekende in onderwereld'

Dode bij schietincident Gelderland mogelijk slachtoffer liquidatie
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Hoenzadriel

De 27-jarige man die op oudejaarsavond in Kerkdriel werd doodgeschoten, zou een bekende zijn uit de Amsterdamse onderwereld.

Het zou gaan om Chahid Y.. Hij zou een vertrouweling geweest zijn van de Amsterdamse beroepscrimineel Gwenette Martha. Y. ontsnapte twee keer eerder aan de dood. Dat was in Amstelveen en in Almere. Een politiewoordvoerder van politie Oost-Nederland wil niet bevestigen dat het om een liquidatie gaat, maar de personalia van het slachtoffer komen overeen met die van Chahid, zo schrijft de Telegraaf vrijdag. De twee mannen die lichtgewond raakten, zouden zijn 30-jarige broer uit Weesp zijn en een vriend (26) uit Utrecht. Ze zouden alle drie onder vuur genomen zijn op de camping in Kerkdriel, zo maakt het Parool bekend.

Schietpartij Hoenzadriel

In het Gelderse Hoenzadriel is op oudejaarsavond een 27-jarige man uit Weesp om het leven gekomen na een schietpartij. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt. De politie startte direct een grootschalig onderzoek naar de schietpartij waarbij de 27-jarige man zwaargewond raakte en later die avond overleed aan zijn verwondingen. Een 26-jarige man uit Utrecht en een 30-jarige man ook uit Weesp raakten gewond. 

Liquidatie

De politie houdt ernstig rekening met de mogelijkheid dat er sprake is geweest van een afrekening in het criminele milieu. Kort na de melding van drie slachtoffers bij een woning in Hoenzadriel werd al snel duidelijk dat er nog twee locaties waren die verband zouden kunnen hebben met het schietincident. 

Op de Rooyensestraat in Hoenzadriel wordt onderzoek gedaan omdat daar de drie gewonden zich bij bewoners hadden gemeld. Op een camping aan de Maasbandijk in Kerkdriel wordt onderzoek gedaan omdat daar mogelijk zou zijn geschoten en in Zaltbommel is een uitgebrande auto aangetroffen. 

Uitgebrande auto

De uitgebrande auto is vermoedelijk achtergelaten door de daders. De twee andere slachtoffers raakten lichtgewond. De politie werkt met 25 man aan de zaak en doet op dit moment geen nadere mededelingen en vraagt getuigen zich te melden bij de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: