donderdag, 7. januari 2016 - 11:22 Update: 07-01-2016 11:26

Verdachte (26) dodelijk steekincident Zutphen meldt zich bij politie

Verdachte (26) dodelijk steekincident Zutphen meldt zich bij politie
Foto: Archief EHF
Zutphen

Vanmorgen heeft de politie een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het dodelijke steekincident in Zutphen waarbij de 23-jarige Joël Alvarez uit Deventer zwaar gewond raakte en enkele uren later overleed.

Het steekincident vond plaats op donderdagmiddag 31 december, Joël Alvarez overleed enkele uren later. De verdachte heeft zichzelf donderdagochtend bij de politie gemeld. 

Conflict

Door een getuige is gezien dat het slachtoffer op 31 december een conflict had met twee andere mannen. Sinds oudejaarsdag is een groot rechercheteam bezig met het onderzoeken wie deze mannen zijn, wat de aanleiding van het conflict was en wat er precies gebeurd is die middag. 

Er is grondig sporenonderzoek verricht en veel mensen uit de omgeving van het slachtoffer zijn gehoord. Ook werden mensen onder andere via www.politie.nl en woensdagavond via het opsporingsprogramma Bureau GLD nadrukkelijk opgeroepen om zich te melden als men meer wist over de andere betrokkenen of de aanleiding van het conflict.

Uiteraard zet het rechercheteam het onderzoek naar de identiteit van de tweede verdachte voort en zal nu onderzocht worden wat de rol van de vanochtend aangehouden verdachte was bij het conflict. De man is ingesloten voor verhoor.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: