zondag, 10. januari 2016 - 19:37 Update: 10-01-2016 19:56

Man (18) heeft voor 7.000,- euro aan vals geld te koop in auto liggen

Man (18) heeft voor 7.000,- euro aan vals geld te koop in auto liggen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

De politie heeft zaterdagmiddag in Rotterdam een 18-jarige man uit Groningen op de Meidoornsingel aangehouden omdat hij even daarvoor op het Meijersplein vals geld te koop aan bood.

'In zijn auto lag voor ruim 7.000,- euro aan vals geld. Het geld en de auto zijn in beslag genomen voor onderzoek', meldt de politie zondag.

Valse 50,- euro biljetten te koop

Zaterdagmiddag belde een getuige dat op het Meijersplein in Rotterdam-Noord twee mannen vanuit een auto valse bankbiljetten van 50,- euro te koop aanboden. De agenten gingen snel ter plaatse maar toen zij op het plein aankwamen, bleek de auto net weggereden te zijn. Andere getuigen wisten gelukkig welke richting de auto op ging. De politie zocht met meerdere eenheden in de omgeving.

Op de Teldersweg kregen agenten de auto weer in het zicht. Toen de agenten de auto naderde stapten twee mannen uit de auto en renden de Van Poeljeweg in. Agenten renden achter de mannen aan. Na een achtervolging te voet kon op de Meidoornsingel één van de verdachten, een 18-jarige man uit Groningen, worden aanhouden. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):