woensdag, 13. januari 2016 - 9:13 Update: 13-01-2016 10:41

'Homoseksuele vluchtelingen Heumensoord weggepest'

'Homoseksuele vluchtelingen weggepest in Heumensoord'
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Nijmegen

In vluchtelingenkamp Heumensoord bij Nijmegen worden homoseksuele asielzoekers met enige regelmaat bedreigd en gepest. Dit bevestigd het COC tegenover De Gelderlander.

Bedden van de vluchtelingen worden nat gemaakt en besmeurd met uitwerpselen en etensresten. Volgens het COC zijn er ook kleren in brand gestoken of gestolen. Vier van de vluchtelingen werden dermate bedreigd dat zij het vluchtelingenkamp hebben verlaten. Het COC weet dat er in Heumensoord 12 homoseksuele vluchtelingen zitten. Tien hiervan worden lastiggevallen door mede vluchtelingen.

De gemeentelijke Adviescommissie lhbt-beleid (lesbisch, homo, biseksueel en transgenders) heeft safehouses geadviseerd. De verantwoordelijk wethouder van Nijmegen Bert Frings ziet niets in het plan van safehouses. ‘Want als je het slachtoffer weghaalt, beloon je de pester’, aldus Frings. Stel dat je zo'n safehouse hebt, wie bepaalt dan wie daar in mag? En wat doe je met de Afghaanse vrouwen die gepest worden? Of de christelijke Eritreeërs? Als we pesten tot reden verheffen, wordt het ingewikkeld.’

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: