vrijdag, 15. januari 2016 - 10:35 Update: 15-01-2016 11:23

'Ouders in Almere vrezen doofpot na aanranding door vluchtelingen'

'Ouders in Almere vrezen doofpot na aanranding door vluchtelingen'
Foto: fbf archief
Almere

Ouders in Almere vrezen dat na Keulen ook de politie in Nederland een doofpotcultuur er op na gaat houden als het gaat om aanranding door vluchtelingen. Dit meldt het NRC.

In Almere zouden zeker twee meisjes zijn aangerand door asielzoekers. De twee verdachten van achttien en twintig jaar oud zullen op 9 februari voor de rechtbank moeten verschijnen. Over de identiteit van de verdachten wordt door rechtbank, Openbaar Miniserie en politie geheimzinnig gedaan. Een woordvoerder van de politie zegt tegenover de krant dat de identiteit van de verdachten voor hen niet relevant is.

Na vragen van de plaatselijke PVV geeft de gemeente Almere toe dat de verdachten uit het asielzoekerscentrum komen. Van de verdachten zou één betrokken zijn bij twee aanrandingen en de tweede bij één aanranding.

Ouders van de slachtoffers, die om de privacy van hun dochters te beschermen anoniem willen blijven, zeggen dat het incident met hun dochters niet op zich staat. Er zouden vier meisjes op één avond zijn aangerand door bewoners van het AZC. Twee van de slachtoffers hebben geen aangifte gedaan.

Volgens haar ouders zou een van de meisjes door de politie ‘zijn ontmoedigd’ om aangifte te doen omdat zij als 17-jarige nog minderjarig was. De aangifte zou voor haar ‘te aangrijpend’ zijn geweest. Het meisje heeft alleen een verklaring afgelegd. Een ander meisjes heeft geen aangifte gedaan omdat haar ouders niet wisten dat zij nog zo laat op straat zou zijn. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: