donderdag, 21. januari 2016 - 9:07 Update: 21-01-2016 9:08

Zwarte Cross zaterdag uitverkocht!

Zwarte Cross zaterdag uitverkocht!
Foto: Archief FBF
Lichtenvoorde

Gisteravond om 23:32 uur werden de allerlaatste dagkaarten voor de zaterdag van de Zwarte Cross verkocht. “Nooit eerder werden zo snel, zo veel kaarten verkocht.

Gelijk vanaf de start van de voorverkoop in november ging de ticketverkoop als een speer!”, aldus een zichtbaar verheugde festivaldirectrice Tante Rikie. “Deze trend zet zich voort en vandaar verwacht ik dat ruim voor aanvang van de Zwarte Cross de allerlaatste kaarten over de toonbank zullen gaan. De Zwarte Cross 2016 zal uiteindelijk volledig uitverkopen”.

Records worden gebroken!

Vijf dagen na de start van de voorverkoop waren de eerste 10.000 campingkaarten met Grote Denkerskorting al door Tante Rikie verdeeld onder de dolenthousiaste bezoekers. Kampeerhotel Grasnapolsky (met luxe 2- en 4-persoons tenten, ontbijtjes, hot tubs en meer) was daarvoor al volgeboekt. Op 7 november jongstleden bleek meedoen aan de cross megapopulair: binnen 5 minuten waren alle crossklassen vol. De 3-dagen kaarten volgden al snel en daarvan werden op 21 december de allerlaatste exemplaren verkocht.

Als redenen voor deze recordvoorverkoop noemt Tante Rikie het feit dat in 2015 de Zwarte Cross, op enkele vrijdagkaarten na, uitverkocht was en haar transparantie over de ticketaantallen. “Mijn medewerkers en ik communiceren meerdere malen per week online hoe het ervoor staat met de voorverkoop. Zo kan iedereen die een kaartje wil kopen zien hoe het ervoor staat. Dit blijven we ook doen als service naar onze bezoekers”. De festivaldirectrice wil daarnaast nog benadrukken dat kinderen tot 1,40 meter gewoon gratis entree tot het festival behouden: “Yep, ook als alle kaarten uitverkopen!”. Of de Zwarte Cross 2016 daadwerkelijk zal uitverkopen en hiermee de magische grens van 200.000 bezoekers zal overstijgen zal blijken op zondag 24 juli.  

Categorie:
Provincie: