zondag, 24. januari 2016 - 22:09 Update: 26-01-2016 9:26

Tientallen mensen onwel in voormalige koepelgevangenis Arnhem

Vluchtelingen onwel in voormalige koepelgevangenis in Arnhem
Foto: fbf
Arnhem

In de voormalige koepelgevangenis De Berg in Arnhem, die nu dienst doet als opvang voor vluchtelingen, zijn zondagavond tientallen mensen onwel geworden.

Volgens de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden heeft de brandweer metingen verricht en is er niets aangetroffen. Sommige bewoners denken dat zij iets verkeerds hebben gegeten, maar het gaat vermoedelijk om griep. 

De meeste klachten zijn lichte koorts, misselijkheid en diarree. De vluchtelingen worden nagekeken door medisch personeel. Deze hebben speciaal een post ingericht binnen de opvang. Een aantal bewoners van de opvanglocatie lieten hun onvrede horen doormiddel van een lawaaiconcert. Veel politie en beveiliging is bij de ingangen van het complex aanwezig. Een buurtbewoner die in de opvanglocatie zou zijn geweest zegt tegenover de omroep Gelderland dat er allemaal mensen op de grond lagen en dat zij al drie dagen het zelfde eten kregen. Volgens de laatste berichten van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden gaat het in totaal om zo'n 30 mensen. 

Categorie:
Provincie: