dinsdag, 26. januari 2016 - 8:57

D66: Maak scholen in Groningen veilig en modern

D66: Maak scholen in Groningen veilig en modern
Foto: Archief FBF.nl
Groningen

D66 Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven wil dat alle kinderen in Groningen veilig naar school kunnen. Voor een aantal scholen betekent dit dat zij verstevigd moeten worden. Van Veldhoven: “Ieder kind in Nederland moet veilig naar school kunnen.

Als schoolgebouwen in Groningen toch verstevigd moeten worden, kan meteen van de gelegenheid gebruik worden gemaakt om de schoolgebouwen modern en energiezuinig te maken. Goed voor het milieu en voor de energierekening van de school.” Veel schoolgebouwen in Nederland zijn verouderd en vochtig. Dat is ongezond voor leerlingen en leraren. “Als je in Groningen toch moet verbouwen, doe het dan in één keer goed”, aldus Van Veldhoven.

Renteloze lening voor verstevigingsoperatie

Scholen in Groningen worden door de aardbevingen eerder met verbouwingskosten geconfronteerd dan waar zij op gerekend hadden. D66 wil dat het kabinet Nationaal Coördinator Groningen Alders in staat stelt om met scholen en gemeenten een oplossing te vinden voor het verstevigen en moderniseren van deze schoolgebouwen. Dit zou bijvoorbeeld kunnen door scholen een renteloze lening te geven. Daarnaast pleit D66 vandaag in de Tweede Kamer voor het behoud van de waardevermeerderingsregeling en voor een onafhankelijk instituut dat onderzoek doet naar de aardbevingen.

Categorie:
Provincie: