donderdag, 28. januari 2016 - 10:13 Update: 28-01-2016 10:39

Man (55) 'tipt' zelf politie over vuurwapen in auto en wordt aangehouden

Man (55) 'tipt' zelf politie over vuurwapen in auto en wordt aangehouden
Foto: Archief EHF
Bellingwedde

Een 55-jarige man uit het Groningse dorpje Bellingwedde heeft zelf de politie gebeld dat er nog een vuurwapen in zijn auto lag die even daarvoor door de politie in beslag was genomen vanwege een openstaande forse belastingschuld. De man werd vervolgens thuis door de politie aangehouden. Dit meldt de politie donderdag.

Dinsdagavond laat zagen surveillerende agenten op de N33 nabij Gieten een auto rijden, waarvan ze het vermoeden hadden dat de bestuurder wel eens alcohol gedronken kon hebben gezien zijn rijstijl. De automobilist kreeg dan ook een stopteken en een controle volgde. Van het gebruik van alcohol bleek geen sprake. 

Forse belastingschuld

De man had echter een forse belastingschuld openstaan en dat was reden om zijn auto in beslag te nemen. Het voertuig werd naar het politiebureau gebracht en na de afhandeling mocht de 55-jarige man het bureau weer verlaten. Later die nacht belde de eigenaar met de politie. Er lagen enkele persoonlijke eigendommen in het voertuig die hij graag terug wilde hebben. 

Vuurwapen

Daarnaast meldde de man dat er een vuurwapen in de auto lag. Agenten vonden vervolgens pepperspray en het wapen. Dit alles werd in beslag genomen. Woensdagochtend gingen agenten naar de woning van de man en daar werd hij aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: