zaterdag, 13. februari 2016 - 15:57 Update: 14-02-2016 9:41

Zwarte Cross staakt de verkoop van campingkaarten om geschil met boer

Zwarte Cross staakt de verkoop van campingkaarten om geschil met boer
Foto: Archief FBF
Lichtenvoorde

Zwarte Cross staakt de verkoop van campingkaarten. Dit omdat een grondeigenaar niet meewerkt om zijn grond te verhuren.

Een tal van grondeigenaren uit de gemeente Oost Gelre stelt het grondgebied van het totale festivalterrein beschikbaar. Eén van de grondeigenaren, die een essentieel deel van de campinggrond bezit, wil niet meer samenwerken met de Zwarte Cross. Ondanks herhaaldelijke gesprekken tussen de grondeigenaar en de organisatie van de Zwarte Cross is het niet gelukt om tot een overeenstemming te komen.

Ronnie Degen, directielid Feestfabriek A.K.G. BV, de organisator van de Zwarte Cross: “Wij betreuren deze beslissing, maar een grondeigenaar is vrij om af te zien van een samenwerking met ons. De Feestfabriek wil de grondeigenaar hartelijk danken voor de goede samenwerking in het verleden. Het festival blijft zoeken naar alternatieven voor het verplaatsen van de camping, zodat de verkoop van campingkaarten weer kan worden hervat.”

Deze maatregel heeft geen consequenties voor de doorgang van het festival op 21-22-23 en 24 juli 2016, noch voor de programmering of voor de gasten die al een campingkaart hebben gekocht. Welke gevolgen dit kan hebben voor de toekomst van de Zwarte Cross in Lichtenvoorde is onbekend. 

Categorie:
Provincie: