zaterdag, 13. februari 2016 - 17:59 Update: 13-02-2016 21:41

Zes demonstraten anti-islambeweging Pegida opgepakt

Demonstraten anti-islambeweging Pegida opgepakt vanwege tonen hakenkruis
Foto: Archief bon
Enschede

Bij een demonstratie tegen de komst van een asielzoekerscentrum in Enschede zijn zaterdagmiddag aanhangers van anti-islambeweging Pegida opgepakt omdat ze het hakenkruis hadden getoond.

Zo’n 200 deelnemers verzamelden zich om 12.00 uur bij het Blijdensteinpark. Om 12.15 uur vertrokken de demonstranten richting de parkeerplaats van het Polaroidterrein. De demonstratie duurde van 12.00-13.45 uur. De demonstratie verliep zonder grote incidenten. Zo’n 200 demonstranten verzamelden zich in het Blijdensteinpark om mee te lopen. De stoet liep via de EspoortstraatLipperkerkstraat – Hoog en Droog – Hoge Bothofstraat richting de parkeerplaats van het Polaroidterrein.

Verloop demonstratie

Gedurende de demonstratie zijn een aantal straten tijdelijk afgesloten voor verkeer. Dit heeft niet geleid tot grote verkeershinder. De politie heeft  6 aanhoudingen verricht. Het ging onder andere om 5 demonstranten die zijn aangehouden op basis van het vasthouden van spandoeken waar een hakenkruis op werd getoond. 4 van hen hadden verboden wapens bij zich. 1 persoon is aangehouden vanwege een weigering om gezichtsbedekking af te doen.

Burgemeester Van Veldhuizen en de politie Eenheid Oost-Nederland kijken terug op een rustig verloop van de demonstratie. Het contact met de organisatie van de demonstratie is volgens afspraak verlopen. De demonstratie bestond voornamelijk uit DTG en Pegida demonstranten.

Op basis van signalen op social media heeft de politie zich geprepareerd op voor -en tegenstanders. Er heeft geen tegendemonstratie plaatsgevonden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: