donderdag, 18. februari 2016 - 13:22

Nieuwe aanhouding in onderzoek brandstichtingen Hoogeveen

Nieuwe aanhouding in onderzoek brandstichtingen Hoogeveen
Foto: Archief FBF
Hoogeveen

In het onderzoek naar de branden heeft de politie een 21-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. Hij wordt verdacht van brandstichting van een auto op de Holtienstraat in Hoogeveen op 6 januari jl. De verdachte zit nog vast. In het onderzoek werd duidelijk dat het motief van deze brandstichting in de relationele sfeer ligt.

Sinds eind mei 2015 onderzoekt de politie de brandstichtingen in Hoogeveen. Het onderzoek is opgedeeld in verschillende deelonderzoeken omdat er wordt uitgegaan van meerdere brandstichters. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat er inderdaad sprake is van meerdere verdachten die verantwoordelijk zijn voor de brandstichtingen. Verschillende motieven spelen een rol, waaronder ook verzekeringsfraude. De politie onderzoekt in alle gevallen of er ook sprake is van verzekeringsfraude. Vanaf begin dit jaar zijn er vijf branden in Hoogeveen geweest waarbij wordt uitgegaan van brandstichting. In verschillende deelonderzoeken zijn aanhoudingen verricht:

31-08-2015 Aanhouding in brandonderzoek 

De in augustus 2015 aangehouden 39-jarige inwoner van Hoogeveen zit nog steeds vast. Hij wordt er van verdacht brand te hebben gesticht op 25 mei aan een woning en een schutting van een andere woning in de Alteveerstraat en een schutting in de Sloodstraat. Daarnaast wordt hij verdacht van een brandstichting op 22 juli van een aanhanger in de Alteveerstraat en een containerbrand op 29 juli ook in de Alteveerstraat. Ook wordt hij verdacht van een containerbrand op 13 augustus 2014 in de Beukemastraat. Tevens bekende hij in dezelfde nacht een dixie in de brand te hebben gestoken. De verdachte moet op 23 februari voorkomen.  

04-09-2015 Opnieuw aanhoudingen in brandonderzoek

Op vrijdag 4 september 2015 heeft de politie een 19-jarige man uit Hoogeveen en een 21-jarige man uit Veenoord aangehouden op verdenking van aan autobrand aan de Tandarts Schipperstraat in Hoogeveen. De verdachten zijn na onderzoek in vrijheid gesteld maar blijven wel verdachte. Op dezelfde dag werd eveneens een 24-jarige vrouw uit Veenoord aangehouden voor betrokkenheid bij brandstichting. Na verhoor werd de vrouw in vrijheid gesteld. Haar rol lijkt beperkt. Het onderzoek naar deze brandstichting is nog niet afgerond.  

08-11-2015 Aanhouding na autobrand 

Op zondag 8 november hield de politie een 21-jarige inwoner van Hoogeveen aan. Hij wordt verdacht van een auto-inbraak aan de Kolffstraat in Hoogeveen waarna hij de auto in brand heeft gestoken. Hij bekende deze autobrand. Het motief van deze brandstichting ligt in de relationele sfeer.

25-11-2015 Aanhouding verdachten voor brandstichting en verzekeringsfraude 

Op dinsdag 24 november hield de politie een 31-jarige man en twee 34-jarige mannen uit Hoogeveen op verdenking van inbraak en brandstichting bij het gebouw van de duivenvereniging aan de Voltastraat in Hoogeveen. De 31-jarige man werd op 27 oktober ook al aangehouden als verdachte van een autobrand in juni van dat jaar aan de Wilhelminastraat in Hoogeveen. Zijn 31-jarige echtgenote werd als eigenaresse van deze auto aangehouden op verdenking van verzekeringsfraude. Uit het opsporingsonderzoek kwam naar voren dat de 31-jarige man samen met de 34-jarige man ook verdacht wordt van een inbraak en poging brandstichting in het clubgebouw van de ijsbaanvereniging aan de Terpweg. Deze twee mannen zitten nog vast. De andere 34-jarige werd in vrijheid gesteld in afwachting van de zitting op 19 april.

22-01-2016 Update: bewoners aangehouden op verdenking brandstichting en vernieling 

Op 22 januari worden de bewoners van de woning aan de Prins Hendrikstraat aangehouden. Ze worden verdacht van het in brand steken van hun eigen huis. De 34-jarige man wordt eveneens verdacht van de inbraak aan de postduivenvereniging op 23 oktober. De verdachten zitten nog vast. De zitting is op 28 april.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: