maandag, 22. februari 2016 - 13:32 Update: 22-02-2016 13:36

Whatsappgroep helpt politie met aanhouden inbrekersduo Arnhem

Whatsappgroep helpt politie met aanhouden inbrekersduo Arnhem
Foto: WhatsApp
Arnhem

De politie kon afgelopen zondagmiddag in Arnhem succesvol twee inbrekers in de kraag vatten mede dankzij het gebruik van een Whatsappgroep. Dit meldt de politie maandag.

'Het gaat om twee mannen uit Spijkenisse van 30 en 35 jaar', aldus de politie. Getuigen waarschuwden rond 14.45 uur de politie nadat ze twee verdachte mannen over de schutting van een huis aan de Menthenbergseweg in de wijk Schaarsbergen in Arnhem hadden zien klimmen. Agenten omsingelden de woning en ontdekten een opengebroken deur. 

Whatsappgroep

Kort daarop zagen ze een man vanaf de eerste verdieping uit een raam springen. Hij zag aanvankelijk kans weg te komen via het aangrenzende bos. Nadat buurtbewoners via de Whatsapp groep een bericht verspreid hadden, zag een van de deelnemers een verdacht persoon lopen op de Kemperbergerweg. 

Dankzij deze tip kon een van de twee worden aangehouden. De ander bleek zich nog in huis verschanst te hebben. Toen een hondengeleider zijn hond naar binnen wilde sturen om te zoeken meldde hij zich luidkeels en gaf zich over. Beide mannen zitten voorlopig vast voor onderzoek en verhoor.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):