zondag, 6. maart 2016 - 11:57 Update: 06-03-2016 12:02

Loes Damhof van de Hanzehogeschool is Docent van het Jaar 2016

Loes Damhof van de Hanzehogeschool is Docent van het Jaar 2016
Foto: RVD
Groningen

Minister van OCW Jet Bussemaker heeft zaterdag de Docent van het Jaar prijs,een initiatief van Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) de grootste landelijke studentenorganisatie van Nederland, uitgereikt aan Loes Damhof, docent aan de Hanzehogeschool.

Voor de prijs zijn vijf docenten genomineerd die hun nominatie danken aan de creatieve en innovatieve manier waarop zij hun rol als docent in het Nederlandse hoger onderwijs vervullen.

Voorafgaand aan de uitreiking gaven de vijf docenten een TED-talk over hun eigen expertise en innovatie in het werk. Op een visuele en interactieve manier werd aan het publiek duidelijk gemaakt hoe de docenten een belangrijke en grote rol spelen in de professionele en academische ontwikkeling van studenten.

Volgend op de TED-talks vond een debat plaats met de vijf docenten en Jet Bussemaker. Er werd ingegaan op het belang van scholing en ontwikkeling van docenten, en op de verantwoordelijkheden die het ministerie, koepels, instellingen en docenten zelf hierin hebben.

Na het debat had de Jury een eindoordeel, en werd overgegaan op de uitreiking van de daadwerkelijke Docent van het Jaar 2016 award. Deze award is ontworpen en gemaakt door Willem de Haan, Fine Art student van ArtEZ in Arnhem. Jet Bussemaker reikte de award uit, en gaf daarnaast de eerste Comenius Teaching beurs uit aan winnares Loes Damhof. De beurs is bedoeld om innovatie en kwaliteit in het onderwijs een impuls te geven.

Het ISO feliciteert Loes Damhof met de titel 'Docent van het Jaar 2016' en feliciteert Meindert Flikkema, Aswin van Oijen, Erwin Hans en Max Bogers met hun terechte nominatie!

Categorie:
Provincie: