vrijdag, 11. maart 2016 - 11:23

Grote chaos en ravage na plofkraak aan de Brouwerijstraat in Enschede

Grote chaos en ravage na plofkraak aan de Brouwerijstraat in Enschede
Foto: MV
Enschede

Om 06:30 uur kreeg de politie een melding van een plofkraak van een geldautomaat aan de Brouwerijstraat in Enschede. De melding was van een oplettende getuigen die verdachte personen bij de geldautomaat had gezien. Waarschijnlijk gingen vier verdachten er na de kraak vandoor op twee motoren.

De politie zette de achtervolging in en wist één van de twee motoren tot stilstand te dwingen en twee verdachten aan te houden aan het Ankrot in Enschede.  Het betrof een 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats en een 20-jarige man uit Enschede. Zij hadden een hoeveelheid geld bij zich die mogelijk bij de plofkraak buit was gemaakt.

De politie had ook de achtervolging van de tweede motor, waarop één persoon zat, ingezet. Mogelijk is een vierde verdacht persoon eerder afgestapt. Met hoge snelheid reed de onbekende motorrijder vanuit het centrum richting restaurant ‘Frans op den Bult’. Toen de motorrijder in de gaten had daar ook politie aanwezig was keerde hij weer richting Enschede. De politie heeft de achtervolging op een gegeven moment gestaakt om dat de verkeerssituatie te gevaarlijk werd. Ter hoogte de Alphatoren aan Mooienhof in Enschede is de motorrijder uit zicht geraakt.

Inmiddels hebben diverse getuigen zich gemeld. Het is mogelijk dat de verdachten van de plofkraak ook gebruik wilden maken van een Audi. De twee verdachten zijn ingesloten in het arrestantencentrum in Borne.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: