donderdag, 17. maart 2016 - 11:56 Update: 17-03-2016 12:10

Dronken burgemeester diep door het stof om 'intiem' moment met tiener

Dronken burgemeester diep door het stof om 'intiem' moment met tiener
Foto: Archief EHF
Renkum

De burgemeester van Renkum gaat diep door het stof nadat hij afgelopen weekend is gefotografeerd met een meisje van 17 jaar. Daarbij komt ook nog eens dat hij ten tijde van de foto dronken was.

Afgelopen weekend was burgemeester Jean Paul Gebben in Arnhem samen stappen met zijn zoon en diens vrienden. De groep vermaakte zich midden in de nacht op de Korenmarkt, toen de VVD-burgermeester ten val kwam. Een toegesnelde agent heeft de burgemeester uiteindelijk op een taxi naar huis gezet, zo meldde Gelderse media.

'Intieme foto'

Het pijnlijkst voor de burgemeester is niet zijn openbare dronkenschap, maar de foto waarop hij samen met een tiener staat afgebeeld. Het veroorzaakte zoals gebruikelijk op de sociale media voor geruchten dat de burgemeester een voorliefde zou hebben voor 'jonge scharrels'. Het meisje is een vriendin van de zoon van Gebben. Op de bewuste foto lijkt het alsof Gebben en het meisje een intiem moment beleven, maar daar zou niks van waar zijn. Het moment is net voor zijn vertrek met de taxi. Een vriendin van zijn zoon zou hem toen drie zoenen op de wang hebben gegeven.

De burgemeester zegt tegenover de Stentor dat de alcohol hem verkeerd was gevallen omdat hij wat grieperig was. Desondanks vindt de burgemeester dat hij 'een grote stommiteit' heeft begaan, waar hij 'veel spijt' van heeft. Het is geen gedrag dat een burgemeester betaamt, vindt hij zelf. Dat 'betreurt' hij enorm.

'Moet niet'

"Als vader, laat staan als burgemeester moet je niet aangeschoten of dronken op de Korenmarkt rondlopen", aldus Gebben. Al eerder heeft hij de voorzitters van de politieke fracties in de gemeenteraad, de gemeentesecretaris en de voorlichter over het incident geïnformeerd.

De burgemeester van Renkum heeft dinsdag in een vertrouwelijk gesprek zijn wethouders ingelicht over een uit de hand gelopen stapavond. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: