zaterdag, 19. maart 2016 - 21:20 Update: 20-03-2016 13:19

Kinderen na dodelijke schietpartij Apeldoorn opgevangen

Dode en gewonden bij schietpartij in Apeldoorn
Foto: fbf
Apeldoorn

Op zaterdagavond 19 maart vond er in de wijk De Maten bij een woning aan de Houtsnijdershorst een schietincident plaats. Bij dit incident is één dode gevallen en zijn nog eens twee personen gewond geraakt. De politie doet onderzoek naar de toedracht en heeft de omgeving afgezet.

Kort voor 19.00 uur werden schoten op straat gehoord. Agenten kwamen snel ter plaatse en troffen daar drie slachtoffers. Door de meldkamer werden direct ambulances en traumahelicopters ingezet. Voor één slachtoffer kwam deze hulp te laat en overleed ter plekke. Twee andere werden gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Dader(s)

De politie is in de omgeving op zoek naar de dader of daders. Hiervoor is ter ondersteuning ook een politiehelikopter ingezet. Op de plaats delict doet de forensische opsporing uitvoerig onderzoek. In verband met de rest van het incident is er een zogenoemd Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgestart. 

Kinderen opgevangen

Tijdens het incident waren in de betrokken woning meerdere kinderen aanwezig. De kinderen zijn ongedeerd gebleven maar wel erg geschrokken. Zij zijn door professionele hulpverleners opgevangen en elders ondergebracht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):