zondag, 27. maart 2016 - 13:36 Update: 27-03-2016 13:40

Duitser (28) overleden bij aanrijding A28 Ermelo

Duitser (28) overleden bij aanrijding A28 Ermelo
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Ermelo

Zaterdagavond is bij een verkeersongeval op de A28 bij Ermelo een 28-jarige Duitser om het leven gekomen. Dit meldt de politie zondag.

Bij de politie kwamen rond 20.00 uur zaterdagavond meerdere meldingen binnen dat een persoon de snelweg A28 aan het oversteken was, even later een melding dat de man was aangereden. 

Dit was ter hoogte van de afslag Strand Horst. Een surveillance-eenheid was snel ter plaatse, maar het slachtoffer bleek overleden. Het betreft een 28-jarige inwoner van Bremen (D).

De politie sloot ten behoeve van de hulpverlening en onderzoek de snelweg af. De agenten troffen de auto die de man niet had kunnen ontwijken zwaarbeschadigd op de vluchtstrook. De inzittenden stonden in de berm. 

Een vrouwelijke bijrijdster bleek onder meer glas in het gezicht te hebben gekregen en is voor behandeling naar het ziekenhuis St. Jansdal gebracht. De overige drie inzittenden zijn ongedeerd gebleven.

De politie trof in de berm ook twee Duitse vrouwen aan, al snel bleek dat zij bekenden waren van de overleden man en getuigen van de aanrijding. De vrouwen zijn opgevangen op een politiebureau en gehoord. 

Joint

De drie Duitsers verbleven op een bungalowpark in de buurt. Na het roken van een joint zou de man van slag zijn geraakt en vanaf het park de snelweg zijn opgerend. In verband met vermoedelijk gebruik van verdovende middelen is bij het slachtoffer bloed afgenomen, dat voor onderzoek naar het NFI wordt gestuurd.

Verder onderzoek en omleidingen

Verkeersongevallenanalyse heeft in het onderzoek naar de toedracht uitvoerig technisch sporenonderzoek verricht, ook is een getuigenverklaring opgenomen. Rijkswaterstaat kwam ter plaatse, de snelweg tussen Harderwijk en Nulde bleef gedurende het onderzoek in beide richtingen afgesloten. RWS stelde grootschalige omleidingsroutes in.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: