zondag, 27. maart 2016 - 20:13 Update: 28-03-2016 19:40

Grote anti-terreuractie Rotterdam-West leidt tot 4 aanhoudingen

Rotterdam

Frankrijk heeft de Nederlandse politie zondag getipt over een terreurverdachte die zich in Rotterdam-West ophield. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) zondagavond.

'Een arrestatieteam in Rotterdam heeft zondagmiddag op verzoek van Frankrijk een 32-jarige man opgepakt in Rotterdam-West', zo meldt het OM.

De Franse autoriteiten hebben het verzoek om aanhouding van de Fransman die naar voren was gekomen in een terrorismeonderzoek afgelopen vrijdag al gedaan.

Nog drie verdachten aangehouden

De politie hield nog drie verdachten aan. Het gaat om twee mannen van 43 en 47 jaar met een Algerijnse achtergrond. De personalia van de derde verdachte zijn nog niet vastgesteld.

De woningen waar de verdachten verbleven aan de Burgemeester Meineszstraat en Mathenesserweg in Rotterdam West worden door de politie doorzocht. Met het oog op de veiligheid van de bewoners zijn de omringende woningen geëvacueerd.

DSI

De aanhoudingen konden worden gedaan door nauwe samenwerking tussen Openbaar Ministerie, politie en de AIVD. De aanhoudingen werden uitgevoerd door de Dienst Speciale Interventies (DSI), een speciale antiterreureenheid van de politie.

De aangehouden Fransman wordt naar verwachting binnenkort overgeleverd aan Frankrijk.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: