dinsdag, 29. maart 2016 - 18:43 Update: 29-03-2016 18:44

Buschauffeurs Almere willen staken voor betere Sociale Veiligheid

Buschauffeurs Almere willen staken voor betere Sociale Veiligheid
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Almere

In Almere is het niet veilig in de bussen. Meer dan in andere steden komen in Almere berovingen, bedreigingen en geweldsincidenten van buschauffeurs en reizigers voor. Daar moet volgens de buschauffeurs van FNV Streekvervoer een einde aan komen.

In een ultimatum aan de gemeente Almere eisen ze meer sociale veiligheid. Zo niet, dan gaan ze dinsdag 5 april staken in de ochtendspits.

Veiligheid als basis

De gemeente Almere kan de sociale veiligheid op de bus als basis opnemen in het bestek van de nieuwe concessie voor de periode 2018-2027. De FNV heeft met inspraakreacties, inspreken bij de gemeenteraad, onderhandelingen met de verantwoordelijke wethouder, Frits Huis, etc. getracht om haar voorstellen opgenomen te krijgen in het bestek, waaraan de nieuwe potentiële busvervoerder moet voldoen. Op die voorstellen is de gemeente Almere niet ingegaan.

Daar zijn de buschauffeurs in Almere zo boos over, dat ze in ledenvergaderingen, georganiseerd door de FNV, hebben besloten te gaan actievoeren. Als de gemeente Almere niet voor maandag 4 april, 11.00 uur is ingegaan op de in een ultimatum gestelde eisen ter verbetering van de sociale veiligheid, wordt in ieder geval niet gereden op dinsdag 5 april in de ochtendspits.

Categorie:
Provincie: