zaterdag, 2. april 2016 - 18:49 Update: 02-04-2016 18:54

OM verzweeg niets in zaak-Van U

OM verzweeg niets in zaak-Van U
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Rotterdam

Het openbaar ministerie heeft niets "verzwegen" in de onderzoeken naar de dood van oud-minister Borst en de zus van verdachte Bart van U. De rechtbank heeft een volledig dossier met een volledig letselbeeld, de deskundigen hebben zich erover uitgelaten, de verdediging heeft het, én Bart van U. is er over gehoord.

Het Algemeen Dagblad heeft zaterdag een verhaal gebracht over een detail van het letsel dat oud-minister Borst is toegebracht. Het OM had de advocaat van Bart van U. gevraagd als het mogelijk was gedetailleerde vragen in bedekte termen te stellen uit piëteit met het slachtoffer en de nabestaanden. Tijdens de openbare behandeling van rechtszaken worden vaker details niet in de openbaarheid benoemd als daar een aanleiding voor is. Een bekend voorbeeld zijn namen van minderjarige slachtoffers in zedenzaken

Aan het AD is voorgelegd dat de deskundigen en de verdachte zich ook over het toegebrachte letsel hebben kunnen uitlaten, en dat nu de beoordeling is aan de rechtbank. Dat was ook al door het OM op de zitting naar voren gebracht.

Categorie:
Provincie: