zondag, 3. april 2016 - 14:23 Update: 03-04-2016 20:02

Twee branden door containerbranden in korte tijd

Eext

In de provincie Drenthe hebben zich zondagochtend vlak bij elkaar en kort na elkaar twee branden voorgedaan die beide vermoedelijk zijn ontstaan in een container.

De eerste brand ontstond rond 07.50 uur aan de Eppinge in Annerveenschekanaal. De tweede brand niet lang daarna rond 10.15 uur uitrukken op de Hoofdstraat in Eext. Hier woedde een brand in een loods met landbouwvoertuigen. Er werd groot alarm geslagen want naast de loods stond een boerderij met rieten kap.

Brandweer uit Gieten, Annen, Zuidlaren en Assen werden opgeroepen. De brandweer heeft er een flinke kluif aan om de brand te blussen. Ook een hoogwerker uit Assen werd opgeroepen omdat de brand nog smeulde in de nok. Bij de brand kwam ook asbest vrij.

Omwonenden hadden voorafgaand aan de brand een luide knal gehoord. De brand zou ontstaan zijn in een container die in de schuur stond.

De twee locaties waar de branden uitbraken liggen hemelsbreed ongeveer 8 kilometer uit elkaar. Of beide branden iets met elkaar te maken hebben is op dit moment niet bekend. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):