dinsdag, 5. april 2016 - 7:57 Update: 05-04-2016 20:57

Stakende buschauffeurs Connexxion willen geen geld meer in de bus

Buschauffeurs van Connexxion in Almere staken om veiligheid
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Almere

In Almere hebben buschauffeurs van Connexxion dinsdagochtend het werk neergelegd. Met de staking willen de chauffeurs de gemeente afdwingen maatregelen te nemen vanwege hun veiligheid.

Er rede geen bussen in Almere en geen streekbussen naar Amsterdam, Hilversum en Utrecht. De staking duurde tot 9.30 uur.

Rechter keurt staking goed

De rechtbank keurde gisteren de staking goed. Connexxion had bij de rechtbank een kort geding aangespannen om de actie te verbieden, maar de rechtbank gaf de vakbond gelijk. De bussen reden in Almere niet op dinsdag 5 april in de ochtendspits.

Jan Heilig: ‘De buschauffeurs voeren actie voor meer veiligheid. Ze eisen meer toezicht dat overvallen, overlast en zwartrijden tegengaat. Het gaat om de veiligheid van werknemer en reiziger. De rechter vindt net als de FNV dat het algemeen belang voor het belang van Connexxion gaat.’

De gemeente Almere kan de sociale veiligheid op de bus als basis opnemen in het bestek van de nieuwe concessie voor de periode 2018-2027. In het ultimatum aan de gemeente Almere eisen de buschauffeurs de verdwijning van contant geld van de bus, toegangspoortjes bij de achterdeuren, een veiligheidsruit en meer toezichthouders.

Jan Heilig, bestuurder FNV Streekvervoer: ‘De gemeente Almere kan deze actie en vervolgacties voorkomen door de eisen van de buschauffeurs in te willigen. Gemeente Almere heeft de sleutel tot een veilig busvervoer in handen.’

Categorie:
Provincie: