dinsdag, 5. april 2016 - 11:46 Update: 05-04-2016 11:50

Opnieuw buschauffeur overvallen in Gelderland

Opnieuw buschauffeur overvallen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Apeldoorn

Maandagavond, rond 22.00 uur, werd op de Regentesselaan in Apeldoorn een buschauffeur van Syntus in zijn bus overvallen. Onder bedreiging van iets dat leek op een vuurwapen werd de chauffeur gedwongen zijn geldlade af te geven.

Kort na de overval werden in het Wilhelminapark twee jongens aangetroffen die aan het signalement van de daders voldeden. Die jongens werden aangehouden maar bleken kort daarna niets met de overval te maken te hebben. Ze zijn toen onmiddellijk weer in vrijheid gesteld.

De chauffeur stopte bij de halte om een passagier te laten instappen. Terwijl de ingestapte passagier een kaartje kocht, stapten nog twee jongens de bus in. Eén van hen bedreigde de chauffeur.
Nadat de chauffeur de geldlade had afgegeven, renden de twee de bus uit, in de richting van het Prins Hendrikplein. Blijkbaar waren de daders er niet van op de hoogte dat een chauffeur van een lijnbus niet meer dan enkele tientallen Euro’s in de geldla heeft. Van de daders is bekend dat het gaat om vermoedelijk blanke jongens van ongeveer 17 jaar oud. Ze droegen beide donkere kleding met een muts op en een sjaal voor hun gezicht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: