woensdag, 6. april 2016 - 16:21 Update: 06-04-2016 17:03

Woningstichting laat 19 energieneutrale woningen in Nijkerk bouwen

Woningstichting laat 19 energieneutrale woningen in Nijkerk bouwen
Foto: Archief / foto ter illustratie
Nijkerk

Woning Stichting Nijkerk (WSN) laat op twee locaties in Nijkerk aan de Torenstraat de komende anderhalf jaar 19 energieneutrale woningen bouwen. Dit heeft WSN bekendgemaakt.

'Daarvan zijn 14 huurwoningen en 5 koopwoningen. Alle woningen voorzien zichzelf van de benodigde energie', aldus WSN.

Naast de Kruiskerk, op de hoek Torenstraat/Callenbachstraat verrijzen 8 huurwoningen en 3 koopwoningen. In de hoek Torenstraat/Koetsendijk, op de plek van autorijschool Roordink komen 6 huurwoningen en 2 koopwoningen. Deze zomer start de bouw. Medio 2017 staat de oplevering gepland.

Duurzame impuls aan de binnenstad

Beide locaties vormen een belangrijke entree tot de Nijkerkse binnenstad, maar staan er al enkele jaren desolaat bij en zodoende op de nominatie om opgeknapt te worden. Nu is het dan eindelijk zover. 

“Naast energieneutraal wonen, zorgt de nieuwbouw op deze twee belangrijke entreelocaties tot de binnenstad voor een impuls aan de sfeer en uitstraling van het centrum. Ik ben blij dat WSN, naast het bouwen van nieuwe woningen, met deze projecten meteen ook een maatschappelijk steentje bijdraagt”, aldus Peter Toonen.

WSN geeft De Bunte Vastgoed Oost BV de opdracht om beide locaties aan te pakken. Met hun enthousiasme, kennis en ervaring zullen zij de betreffende locaties werkelijk naar een hoger plan kunnen tillen. Naast het slopen en bouwen van de huurwoningen, draagt De Bunte ook het risico voor de bouw en verkoop van de vijf koopwoningen.

Categorie:
Provincie: