zaterdag, 9. april 2016 - 8:56 Update: 09-04-2016 8:57

Twee gewonden bij schietpartij in Zwolle

Twee gewonden bij schietpartij in Zwolle
Foto: Archief persburo Sander van Gils
Zwolle

In Zwolle zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mensen gewond geraakt bij een schietpartij.

Omstreeks 01.45 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een getuige dat er een schietincident heeft plaatsgevonden op de Wijheseweg in Zwolle. Politieagenten troffen drie mannen aan in een bestelauto/busje. Twee mannen, van 22 en 24 jaar uit Zwolle, waren gewond. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De derde man, een 22-jarige man uit Zwolle is als verdachte van betrokkenheid bij poging doodslag aangehouden. Ongeveer 400 meter van waar de bus stond kwam er een melding van een aanrijding waarbij een scooter betrokken was. Een 21-jarige man uit Wijhe was de bestuurder van de scooter. Deze 21-jarige man is ook aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij het schietincident.

De scooter en de bestelbus zijn voor nader onderzoek in beslaggenomen. De voertuigen werden afgesleept nadat de forensische rechercheurs, de verkeerongevallen-analist en de speurhond-begeleider met zijn explosievenhond ter plaatse een onderzoek hadden ingesteld.

De twee gewonden zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De 24-jarige man is momenteel nog in levensgevaar. De politie is volop bezig met het onderzoek naar de toedracht en aanleiding van dit schietincident.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):