maandag, 11. april 2016 - 17:52 Update: 11-04-2016 17:58

Politie heeft nog veel vragen over dodelijke schietpartij Apeldoorn

Politie heeft nog veel vragen over dodelijke schietpartij Apeldoorn
Foto: Politie
Apeldoorn

Het rechercheteam van de politie, dat onderzoek doet naar de dodelijke schietpartij die plaatsvond op zaterdagavond 19 maart aan de Houtsnijdershorst in Apeldoorn, is nog altijd dringend op zoek naar tipgevers die mogelijk meer weten over de aanleiding van het fatale incident. Dit meldt de politie maandag.

Die zaterdagavond sterft de 31-jarige Marlon Fidanque ter plekke en zijn broer (32) raakt zwaar gewond. De bewoonster wordt in haar arm geraakt maar weet zichzelf en haar vier kinderen in veiligheid te brengen.

Het is op dit moment nog altijd niet duidelijk wat de aanleiding voor de schietpartij was. Op dit moment sluit het rechercheteam nog geen enkel scenario uit. Zeer waarschijnlijk was sprake van een conflict tussen één of beide slachtoffers, met de nog onbekende schutter. Waar dit conflict over ging is nog steeds niet duidelijk. De politie is dan ook dringend op zoek naar mensen die misschien meer weten over conflicten waar de slachtoffers bij betrokken waren.

Signalement

De politie gaat er op dit moment vanuit dat sprake was van één dader. Getuigen geven aan een getinte, mogelijk Antilliaanse man in donkere kleding te hebben gezien, vermoedelijk iemand tussen de 20 en 30 jaar oud. Tips over wie dit zou kunnen zijn, zijn nog zeer welkom.

Slachtoffers mogelijk achtervolgd tijdens fietsroute

Ook is de politie nog steeds benieuwd of mensen de slachtoffers hebben zien fietsen vlak voor het incident, omdat we willen weten of de dader hen wellicht al tijdens deze fietstocht achtervolgd heeft.

Het vertrekpunt was de Glazeniershorst. Daarna zijn ze via snackbar de Gildehof aan de Snijdersplaats naar de Houtsnijdershorst gefietst. Heeft u de mannen zien fietsen of denkt u de dader misschien gezien te hebben ergens langs deze route, en heeft u nog níet met de politie gesproken, neem dan alsnog zo snel mogelijk contact op met de politie.

Slachtoffers

Beide broers zijn donkergetinte mannen. De een droeg een grijze joggingbroek met zwart jack. De ander had een blauwe spijkerbroek aan met zwarte jas. Onder die jas droeg hij een grijze hoodie, waarvan hij de capuchon mogelijk over zijn korte kroeshaar had getrokken.

Tips

Als u een tip voor de politie heeft kunt u bellen met 0900-8844 of anoniem een melding doorgeven via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of Team Nationale Inlichtingen, via 079-3458999. Ook kunt u een tip doorgeven door een mail te sturen naar het rechercheteam.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: