woensdag, 13. april 2016 - 22:42

FNV: Vanaf 1 januari 2018 rijden bussen in Almere zonder contant geld

FNV: Vanaf 1 januari 2018 rijden bussen in Almere zonder contant geld
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Almere

Wethouder Huis van de gemeente Almere heef woensdagavond afspraken gemaakt met FNV Streekvervoer over de sociale veiligheid in de concessie busvervoer 2018 - 2027. ‘Ik ben heel tevreden over de uitkomst. Er zijn harde eisen waar iedereen die mee wil dingen voor de concessie aan moet voldoen’, aldus Jan Heilig van FNV Streekvervoer. ‘Alles ter verhoging van de sociale veiligheid van zowel de chauffeurs als de passagiers.’ De aangekondigde staking van donderdagavond is hiermee van de baan.

Cashless en beveiligde chauffeurscabines

Zo is vanaf 1 januari 2018 contant betalen in de bussen niet meer mogelijk. De chauffeurscabines moeten voorzien zijn van bedienbare veiligheidsruiten, die met een noodknop kunnen worden bediend. Voor zowel het streekvervoer als het nachtvervoer geldt een gesloten instapregime. Heilig: ‘Zodra het mag van de Rijksdienst voor het Wegverkeer dan komen er ook poortjes in de bus. En ook de gemeente vindt dat alle toezichthouders verplicht BOA-bevoegd moeten zijn. Zodat ze ook daadwerkwerklijk kunnen optreden in geval van nood.’

De bond is blij dat het college van burgemeester en wethouder in Almere het belang onderkennen van veilig busvervoer in Almere en omgeving. Daarnaast gaat wethouder Huis ervoor pleiten de tarieven eerder, namelijk per 1 september a.s., te verhogen. ‘Deze extra opbrengsten worden toegevoegd aan de eerder toegezegde 1 miljoen euro voor sociale veiligheidsmaatregelen’, licht Heilig toe. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):