zondag, 17. april 2016 - 16:48 Update: 17-04-2016 16:52

Stomdronken automobilist rijdt door na aanrijden 15-jarig meisje

Stomdronken automobilist rijdt door na aanrijden 15-jarig meisje
Foto: Archief EHF
Voorthuizen

Vrijdagavond raakte een 15-jarige meisje uit Nijmegen op de Hunnenweg in Voorthuizen ernstig gewond toen ze werd aangereden door een 34-jarige automobilist. Dit meldt de politie zondag.

'De automobilist reed door en is later aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol', aldus de politie.

Het ongeval vond om 21.20 uur plaats. Het meisje bevond zich samen met een 15-jarige jongen rechts van de weg. De jongen in de berm en het meisje op de rand van het asfalt. Zij zagen dat de auto hen van achteren naderde en gingen er vanuit dat deze hen zou passeren. 

Het 15-jarige meisje werd echter aangereden door de auto en kwam daarna hard ten val. De automobilist reed door. Diverse passanten schoten direct te hulp en de hulpdiensten kwamen ter plaatse. Het meisje is met diverse verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Haar toestand is stabiel.

Stomdronken

De politie stelde direct een onderzoek in naar de automobilist. Deze kon vrij snel, rond 22.00 uur, in Voorthuizen gelokaliseerd en aangehouden worden. Hij bleek zwaar onder invloed van alcohol. Op het politiebureau blies hij 1020 ug/l, ruim vier keer meer dan maximaal is toegestaan voor een ervaren bestuurder. 

De man is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Hij wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op en ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

De Verkeersongevallendienst van de politie is ter plaatse geweest en doet uitgebreid onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: