maandag, 18. april 2016 - 10:50 Update: 18-04-2016 11:02

Meisje (2) overleden na ernstig ongeval

Meisje (2) overleden na ernstig ongeval
Foto: Archief FBF.nl
Ede

Het meisje (2) dat op dinsdagochtend 12 april werd aangereden op de Proosdijerveldweg in Ede is zaterdag in het ziekenhuis overleden. Het kindje raakte bij het ongeval ernstig gewond. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Het meisje werd aangereden door een auto. Ook haar moeder werd door de auto geraakt. Veel buurtbewoners kwamen op het ongeval af, drie omstanders hebben meteen hulp verleend. Voor mensen die daar behoefte aan hebben is slachtofferhulp beschikbaar .

Een traumahelikopter kwam ter plaatse om assistentie te verlenen. Het slachtoffertje is per ambulance onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Haar toestand was kritiek. De moeder van het kind raakte lichtgewond.

Update:

Op zaterdagavond is het meisje in het ziekenhuis overleden. In eerste instantie meldde de politie dat het meisje 1 jaar oud was, inmiddels is gebleken dat het kind 2 jaar oud is. Uit eerste verklaringen komt het beeld naar voren dat het meisje plotseling de weg op rende. De politie doet nog onderzoek naar de exacte toedracht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: