maandag, 18. april 2016 - 19:23 Update: 19-04-2016 8:43

Jesse van Wieren mogelijk levend begraven

'Jesse van Wieren mogelijk levend begraven'
Foto: fbf
Kloosterburen

Experts sluiten niet uit dat de Jesse van Wieren (28) nog in leven was toen hij in een tuin in Kloosterburen begraven werd. Dat staat volgens RTV Noord in het voorlopige sectierapport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). De doodsoorzaak waar het OM voorlopig vanuit gaat, is bloedverlies.

Rhowan P., de verdachte in de moordzaak van Jesse van Wieren uit Leens verklaarde eerder dat hij geen moordenaar is. 'Ik wilde dit niet', Vandaag was de eerste zitting van het proces tegen de verdachte van de moord. Het gaat om een proforma-zitting. De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld omdat er nog een aanvullend onderzoek loopt.

Het lichaam van Van Wieren werd na een zoektocht van enkele dagen gevonden in de tuin Van P. in Kloosterburen. Dat was vlakbij de kroeg waar hij op Oudjaarsavond voor het laatst werd gezien. P. werd hierop, samen met medeverdachte Desirée, gearresteerd.

Uit het voorlopige sectierapport blijkt dat Van Wieren akelig hard is toegetakeld. Zo is hij gestompt, met een ijzeren staaf geslagen en gestoken met een mes. Ondanks dat P zich beroept op noodweer, gaat het OM uit van moord gezien de verklaring van medeverdachte Desirée G. 


Of van Wieren levend is begraven staat echter niet vast. Het definitieve rapport is nog niet af. 

Categorie:
Provincie: