donderdag, 21. april 2016 - 17:53

Agentes gewond bij aanhouding verwarde man

agentes gewond bij aanhouding verwarde man
Foto: MV
Netterden

Een agente uit van het basisteam Achterhoek-West werd op dinsdag 19 april op de Emmerikseweg zwaar mishandeld toen zij hulp verleende aan een verwarde man. Een collega kreeg pepperspray in het gezicht toen zij probeerde de man in bedwang te houden.

Omstreeks 15.00 uur kreeg de politie een melding dat er een verwarde man was aangetroffen op de Jonkerstraat in Netterden. Ter plaatse troffen agenten een 29-jarige man uit Rees aan die alleen zijn onderbroek aan had. De man was rustig en hij vroeg of de agenten hem naar zijn auto konden brengen. Die zat verderop vast in een weiland. De man was vermoedelijk over een beek gezwommen.

De agentes namen de man mee in de dienstauto. Onderweg werd hij steeds onrustiger. Op de Emmerikseweg ging de man door het lint. De agentes probeerden hem tot bedaren te krijgen. Hierbij kreeg een van hen onverwacht een kopstoot en werd ze meerdere keren vol in het gezicht geslagen, waardoor ze kort het bewustzijn verloor. De andere agente gebruikte haar pepperspray, maar dit had geen effect op de doorgedraaide man. Door tegenwind kreeg ze zelf een vleug pepperspray in haar gezicht. De agente gaf daarop een noodsignaal met haar portofoon. De man ging er lopend vandoor.

De verwarde man werd later aangehouden. De agente werd behandeld aan de verwondingen in haar gezicht. Ze heeft aangifte gedaan van zware mishandeling. De man zit vast en zal op zijn geestelijke gesteldheid worden beoordeeld. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: