maandag, 25. april 2016 - 7:57 Update: 25-04-2016 13:52

'Politieagent trekt bekeuring in als dank voor bewezen dienst'

Oude Peleka

Kevin Wagenaar uit Oude Peleka is zondagmiddag door de mazen van het net geglipt. Hij was samen met een vriend aan het vissen bij het Heeresmeer in Nieuwe Pekela, maar had niet de juiste papieren bij zich.

Wagenaar viste met drie hengels, terwijl hij maar een vergunning heeft voor twee. Als er een politiewagen komt aanrijden, beseft hij dat hij de pineut is. 'Ik wist dat het een keer kon gebeuren', zegt Wagenaar. De overtreding komt hem te staan op een bekeuring van 139 euro.

Modder

Als de agent de bon heeft uitgeschreven en wil wegrijden, blijkt de politieauto vast te zitten in de modder langs de waterkant. De wagen glijdt steeds meer richting het water, volgens Wagenaar. Snel handelen is geboden.

Deal

De hulp komt uit onverwachte hoek. Een jongen die verderop zit te vissen, biedt aan de politieauto uit de modder te slepen met zijn eigen auto. Op één voorwaarde: de agent moet de bekeuring van Wagenaar intrekken. Volgens Wagenaar accepteert de agent dat. De agent is uit de penarie en Wagenaar komt er goed mee weg. De politie was zondagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):