woensdag, 27. april 2016 - 7:49 Update: 27-04-2016 15:11

Gewonden na steekincident Koningsnacht Nijmegen

Vier gewonden bij steekincident Nijmegen
Foto: Archief EHF
Nijmegen

De politie is druk bezig met het onderzoek naar het steekincident dat in de nacht van dinsdag op woensdag rond 02.05 uur plaatsvond in een café aan de Molenstraat in Nijmegen

Hierbij raakte vier mensen gewond die naar het ziekenhuis werden overgebracht. Het ging in eerste instantie om twee mannen uit Veenendaal van 19 en 20 jaar alsmede een 19-jarige Nijmegenaar. Later meldde zich bij het ziekenhuis een 18-jarige jongen uit Wijchen, die aangaf ook slachtoffer te zijn. Over de aard van de verwondingen valt op dit moment weinig te zeggen.

Onderzoek

De politie was snel ter plaatse en startte direct een onderzoek. Bezoekers van enkele horecagelegenheden alsmede een deel van de openbare weg werden gemaand te vertrekken. Door de grote hoeveelheid mensen kwamen politie-agenten van buiten Nijmegen assisteren.

Een zoekactie naar de dader (of daders) heeft tot nog toe geen succes gehad. Na enkele uren werden de cafés en omgeving weer vrijgegeven.

Update

Het onderzoek is in volle gang. Zo spreekt de politie met getuigen, zodat zij een beeld kan krijgen van wat er zich heeft afgespeeld en wat de aanleiding zou kunnen zijn geweest.

De politie is nog volop bezig met het verzamelen van informatie en doet een beroep op getuigen die mogelijk meer weten over het steekincident. Bij het steekincident dat plaatsvond omstreeks 02.00 uur in de nacht van dinsdag op woensdag, in een café aan de Molenstraat in Nijmegen raakten vier personen gewond, waarvan twee ernstig. De gewonden uit Wijchen en Nijmegen zijn inmiddels weer thuis. De twee slachtoffers uit Veenendaal liggen zwaargewond in het ziekenhuis maar zijn buiten levensgevaar.

De politie heeft die nacht weinig getuigen gesproken en wil graag in contact komen met mensen die wat gezien of gehoord hebben, wat kan bijdragen tot het oplossen van deze ernstige zaak. Specifiek is de politie op zoek naar twee meisjes die zich kort na het steekincident zouden hebben gemeld bij één van de portieren van het café.

 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: