woensdag, 27. april 2016 - 13:41 Update: 27-04-2016 22:31

Koninklijke familie bewaart 'warme gevoelens' aan Zwolle

Koninklijke familie bewaart 'warme gevoelens' aan bezoek in Zwolle
Foto: Gem. Zwolle / Sven Seegers
Koninklijke familie bewaart 'warme gevoelens' aan bezoek in Zwolle
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Zwolle

Het bezoek van de Koninklijke Familie aan Zwolle was 'de warmste koningsdag tot nu toe', zo heeft koning Willem-Alexander woensdag na afloop laten weten.

De koning bedankte Zwolle voor de warmte, die ondanks de kou, Zwolle hen heeft gegeven. 

Weergoden gunstig gestemd

Dat het koud weer zou worden was bekend maar wat betreft de regen waren de weergoden Zwolle tijdens het bezoek van de Koninklijke Familie gunstig gestemd. Het bleef droog en daarmee konden alle geplande activiteiten gelukkig gewoon doorgang vinden.

Koning:'Zwolle zonder Dolle!'

De koning was er enthousiast en lovend over Zwolle in zijn dankspeech na afloop van het bezoek. 'Zwolle zonder dolle! Je bent een einde stad. Ik zeg dat uit de grond van mijn hart, liet de koning weten. 'Zwolle de regio, tot over de provinciegrenzen heen, heeft laten zien wat samenwerken is', aldus de koning. 

De viering van Koningsdag Zwolle heeft volgens de gemeente tussen 60.000 en 80.000 bezoekers naar Zwolse binnenstad getrokken.

Programma Koninklijke Familie

De Koninklijke familie werd om 11.00 uur Ontvangen op de Nieuwe Havenbrug. Burgemeester Henk Jan Meijer en Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten waren daarbij aanwezig. 

Om 11.10 uur kwam het gezelschap aan op de Blijmarkt voor de Cultuurhistorie. De organisatie op het cultuurrijke plein was in handen van Arie Slob en Ralph Keuning. Er was muziek van Bertolf/Her Majesty en Esther Groenenberg.

11.20 uur Grote Parade op de Grote Markt

Het hart van onze (binnen)stad en van de regio is het decor voor een grote parade. Hier wordt de relatie van de stad met de omliggende regio zichtbaar

12.05 uur Sport op het Rodetorenplein

Op het plein laten meer en minder bekende Zwolse sporters zien wat ze samen in hun mars hebben. Dynamisch en inspirerend!

12.25 uur Vaartocht door de Thorbeckegracht

Op het Rodetorenplein gaat de Koninklijke Familie aan boord van een sloep voor een korte vaartocht over de mooie Thorbeckegracht

12.45 uur Slotfeest op Broerenkerkplein

Spetterende muzikale finale, met Zwolse artiesten, onder aanvoering van Typhoon, georganiseerd door poppodium Hedon. Een swingende afsluiting.

Categorie:
Provincie: