dinsdag, 3. mei 2016 - 9:45 Update: 04-05-2016 8:17

De ene na de andere brandstichting teistert het Gelderse Ede

Het is al drie nachten onrustig in het Gelderse Ede
Foto: Archief bon
Ede

Het is al drie nachten onrustig in het Gelderse Ede. Sinds zondag kampt Ede met een reeks van brandstichtingen en vernielingen.

De politie is op zoek naar mensen die informatie hebben die kan helpen bij het onderzoek naar brandstichtingen en vernielingen in de Edese wijk Veldhuizen. Op zondagavond 1 mei werd er brand gesticht bij winkelcentrum de Lindenhorst, maandagavond en de daarop volgende nacht werden er auto’s vernield en in brand gestoken.

Maandagavond kwam de politie in de wijk nadat er ruiten waren ingegooid bij een school. Aan de Brederhorst bleken 5 auto’s vernield te zijn. Toen agenten ter plaatse kwamen werd er meteen een steen naar de politieauto gegooid, ook werd er een steen gegooid toen de agenten uitstapten. Na een korte achtervolging te voet konden de agenten twee verdachten aanhouden. Het gaat om twee jongens van 15 en 19 jaar uit Ede.

Net voor middernacht moest de brandweer uitrukken voor drie brandende auto’s aan de Boekhorst. Even na één uur kwam er een melding binnen van een autobrand aan de Schoonenburg. In beide gevallen gaat de politie uit van brandstichting.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):