dinsdag, 3. mei 2016 - 14:05

Gezond buiten zijn in stad Groningen

Gezond buiten zijn in stad Groningen
Foto: SXC
Groningen

Tijdens de grote internationale conferentie Building the Future of Health, die plaatsvindt van 1 t/m 4 juni 2016 in het UMCG, verzorgt de gemeente Groningen op verschillende plaatsen in de stad een buitenprogramma voor stadjers en congresgangers. Dit programma laat zien hoe de gebouwde omgeving een positieve bijdrage aan de gezondheid kan geven en hoe hier meer gebruik van gemaakt kan worden.

Zo kan er deze dagen gezwommen worden in het schoonste open water van Groningen naast het Infoversum op het Ebbingekwartier. Hiervoor wordt een tijdelijk stadsstrand verzorgd en wordt de omgeving ingericht met onder meer pingpongtafels en jeu de boules-banen. De verwijzing naar de bebouwde omgeving is helder: het dak van het Infoversum lijkt op een pingpongbal, en het terrein eromheen is net één grote jeu de boules-baan.

Een tweede locatie waar buitenactiviteiten plaatsvinden is in de Oosterparkwijk rondom het Pioenpark. Op deze gloednieuwe locatie van gastheer Stichting Toentje wordt getoond hoe gezond eten verbouwd kan worden in de stad en zullen er diverse eet- en beweegactiviteiten georganiseerd worden.

Verder zullen in de binnenstad rondom de Grote Markt grote en kleine sport- en beweegactiviteiten georganiseerd worden door studenten. Daarnaast kan op het mooie Martinikerkhof onder andere geschaakt worden en op het gras gespeeld worden op één van de mooiste en groenste stukjes binnenstad van Groningen.

Categorie:
Provincie: