dinsdag, 3. mei 2016 - 17:47

10.000 euro beloning in zaak woningbrand met dodelijke afloop in Emmen

10.000 euro beloning in zaak woningbrand met dodelijke afloop in Emmen
Foto: fbf
Emmen

Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 3 mei aandacht aan de brand in een woning aan de Weytackers in Emmen. Hierbij kwam een 31-jarige vrouw om het leven. Haar twee dochtertjes raakten zwaargewond.

Brandstichting

In de nacht dinsdag 16 op woensdag 17 februari vindt er een brand plaats in het huis van de 31-jarige. Zij was op dat moment samen met haar twee dochtertjes van 6 en 8 jaar in de woning. Hulpverlening mocht niet meer baten voor de vrouw. De meisjes werden zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Na onderzoek bleken er geen aanwijzingen te zijn voor een technische oorzaak. De sporen die door de politie werd aangetroffen wijzen op brandstichting.

Beloning

De hoofdofficier van justitie in Noord-Nederland looft een beloning uit van 10.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

Scenario’s

De politie houdt rekening met meerdere scenario’s. Het kan zijn dat het een vergissing was en dat iets of iemand anders het doelwit was. Of het was een gerichte actie tegen het slachtoffer en haar kinderen. Ook wordt er rekening mee gehouden dat er brand is gesticht om iemand af te schrikken en dat het niet de bedoeling was dat er slachtoffers zouden vallen.

Specifieke getuigen

De politie heeft meerdere mensen gesproken over de momenten na de brand. Ook is er een buurtonderzoek gehouden. Maar er hebben zich nog geen getuigen gemeld die het mogelijke stichten van de brand hebben gezien. In de nacht van de brand, kort na de ontdekking rond 1.30 uur hebben er korte tijd twee of drie personen gestaan onder de verlichte lantaarnpaal om de hoek van het huizenblok van het slachtoffer. Vermoedelijk zagen zij de hulpdiensten komen en liepen toen door in de richting van de Vleerackers. Weet u wie deze mensen zijn? Of liep u zelf omstreeks dat tijdstip buiten in de buurt van de Weytackers? Neem dan contact op met de Opsporingstiplijn via 0800-6070. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Misschien dat u toch nog iets heeft gezien dat voor de politie van belang kan zijn.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: