dinsdag, 3. mei 2016 - 18:30 Update: 03-05-2016 18:43

Man vast na vondst zelfgemaakt zwaar explosief in woning

Man vast na vondst zelfgemaakt zwaar explosief in woning
Foto: Archief EHF
Otterlo

De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) van Defensie is dinsdag in het Gelderse Otterlo in actie gekomen na een melding van de politie.

Deze trof dinsdagochtend tijdens een ontruiming van een woning een zelfgemaakt explosief aan. De EOD werd ingezet om het explosief onschadelijk te maken. 

De bewoner van de woning aan het Mosselpad in Otterlo werd dinsdagmiddag door de politie in Wekerom aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij in zijn woning een geïmproviseerd explosief heeft gemaakt. 

De politie was aan het eind van de ochtend aanwezig bij de woning in het kader van een ontruiming. Een oplettende agent zag een voorwerp, wat leek op een explosief. De explosievenverkenner van de politie verrichte een eerste onderzoek, waaruit bleek dat er een reële kans was dat het om een explosief ging. 

EOD

De EOD kwam vervolgens ter plaatse om verder onderzoek te doen. De conclusie: het betrof geïmproviseerd zwaar illegaal vuurwerk. Het vuurwerk was zodanig bewerkt dat dit bij ontploffing ernstig letsel teweeg had kunnen brengen. Het werd door de EOD onschadelijk gemaakt.

Agenten zochten ondertussen naar de bewoner. Hij werd omstreeks 14.00 uur aangehouden in Wekerom. De man wordt ervan verdacht dat hij het explosief gemaakt heeft. Hij zit vast voor onderzoek. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):