donderdag, 5. mei 2016 - 14:13 Update: 05-05-2016 23:18

Mark Rutte geeft startsein bevrijdingsfestivals in Groningen

Groningen

Minister-president Rutte heeft vanmiddag het startsein gegeven voor de Nationale Viering van de Bevrijding. Hij deed dit door in Groningen het Bevrijdingsvuur te ontsteken.

De minister-president was ’s ochtends eerst aanwezig bij de 5 mei-lezing in de Groningse Stadsschouwburg. Deze lezing werd dit jaar gehouden door journalist Thomas Erdbrink.

Op het Bevrijdingsfestival Groningen hield de minister-president ’s middags een toespraak. Daarna ontstak hij het Bevrijdingsvuur. Bij het ontsteken van het bevrijdindingsvuur was er een speciale taak weggelegd voor het publiek. De organisatie van het festival heeft daarvoor duizenden opblaashanden laten maken, om met zijn allen de hand op te steken voor de vrijheid en daarmee het startsein te geven voor alle festiviteiten in het land. 

Het Bevrijdingsfestival in Groningen werd afgetrapt met een optreden van de Almerense rapper Ali B. Tijdens het festival zullen verschillende artiesten optreden, waaronder Kensington, Broederliefde, The Party Squad en Tim Douwsma