donderdag, 5. mei 2016 - 20:59 Update: 05-05-2016 21:48

Kamerlid Kuzu van DENK eist beveiliging

Kamerlid Kuzu van DENK eist beveiliging
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Kamerlid Tunahan Kuzu en partijleider van DENK wordt bedreigd via social media en andere kanalen. Dit schrijft Kuzu donderdag in een persverklaring.

Volgens Kuzu zijn de media en VVD-Kamerlid Ockje Tellegen hiervoor verantwoordelijk. Kuzu schrijft in het persbericht: 'De hetze vanuit een groot deel van de mainstream media en collega-politici, waaronder VVD-er Ockje Tellegen, creëren een sfeer waarin men niet meer zichzelf mag zijn. Zodra je het geluid laat horen van de mensen die zich onvoldoende vertegenwoordigd voelen, word je aangevallen door de gevestigde orde.' Dit melden verschillende media donderdag.

In een interview deze week met de Telegraaf gaf Tellegen aan dat ze wil dat leden van de Commissie Stiekem door de AIVD worden gescreend. ls DENK na de Kamerverkiezingen met lijsttrekker Kuzu in de Kamer terugkeert, krijgt hij als fractievoorzitter van een nieuwe partij ook toegang tot dit geheime beraad van fractieleiders.Na de aanhouding van Ebru Umar in Turkije liet DENK weten dat zij de aanhouding niet afkeuren. Tellegen ziet daarin bewijs voor het effect van de 'lange arm van Ankara'.

Categorie:
Provincie: