zaterdag, 7. mei 2016 - 8:49 Update: 08-05-2016 9:06

Vier auto's door brand verwoest op parkeerplaats in Ede

Ede

In Ede is het in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw onrustig geweest. In totaal gingen vier auto's in vlammen op die geparkeerd stonden op een parkeerplaats aan de Dijkhof.

De brandweer werd rond 02.15 uur gealarmeerd voor een autobrand. Een naastgelegen woning liep ook schade op. Door de hitte is een van de ramen van het huis gesprongen. Bij de brand raakte niemand gewond.Over de oorzaak van de brand is nog onbekend. De politie gaat uit van brandstichting.

Het is de laatste tijd herhaaldelijk onrustig in de Edese wijk Veldhuizen. Een grote groep jongeren, veelal van Marokkaanse komaf, zorgde rondom het leegstaande winkelcentrum voor de nodige ongeregeldheden.

Het winkelcentrum dat nu wordt gesloopt, zat voorheen een theehuis die door de jongeren vaak werd bezocht. Om de overlast tegen te gaan heeft burgemeester Cees van der Knaap een samenscholingsverbod in een deel van de wijk Veldhuizen ingesteld.

Ophef om Marokkaanse consul-generaal

Een Marokkaanse consul-generaal is door de gemeente Ede gevraagd om met de Marokkaanse jongeren te komen bemiddelen. De Tweede Kamer reageert woedend op deze uitnodiging. ,,Dat de hulp van de Marokkaanse consul moet worden ingeroepen door de gemeente is een brevet van onvermogen'', aldus Azmani van de VVD in het AD. ,,Het is 'not done' als je dát vraagt aan de Marokkaanse overheid.''  

De Marokkaanse moskee in de wijk heeft voor zondag een protesttocht aangekondigd. Zij willen dat de vernielingen stoppen. Burgemeester Cees van der Knaap stelde wegens de onrust eerder deze week een samenscholingsverbod in.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):