maandag, 9. mei 2016 - 15:22 Update: 09-05-2016 16:46

Beloning 15.000,- euro onderzoek dodelijke schietpartij Apeldoorn

Beloning 15.000,- euro onderzoek dodelijke schietpartij Apeldoorn
Foto: Archief EHF
Apeldoorn

De hoofdofficier van justitie heeft maandag een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor informatie die leidt tot het oplossen van de schietpartij waarbij op 19 maart de 31-jarige Marlon Fidanque in Apeldoorn werd dood geschoten. Zijn broer (32) raakte zwaar gewond.

Die fatale zaterdagavond neemt een nog onbekende schutter Marlon Fidanque en zijn broer onder vuur, vlak nadat ze zijn aangekomen bij een woning aan de Houtsnijdershorst in Apeldoorn. Marlon Fidanque sterft ter plekke, zijn broer raakt zwaar gewond. Ook de bewoonster wordt getroffen, in haar arm. Zij weet zichzelf en haar vier kinderen wel in veiligheid te brengen.

Rechercheteam

De politie zette direct een groot rechercheteam op de zaak, die sindsdien onderzoek doet naar de schietpartij. Al meerdere keren deed de politie een dringend beroep aan getuigen of tipgevers om informatie door te geven aan de politie.

Dat leverde diverse getuigenverklaringen op, maar op dit moment is nog steeds niet duidelijk wat de aanleiding voor de schietpartij was. Wel is duidelijk dat géén sprake lijkt van een conflict in de relationele sfeer. Zeer waarschijnlijk was sprake van een andersoortig conflict, waar één of beide broers Fidanque, mannen van Antilliaanse afkomst, bij betrokken waren. De politie is nog altijd dringend op zoek naar mensen die hier misschien meer over weten.

Nieuwe getuigenoproepen

Uit het onderzoek en getuigenverklaringen tot nu toe komt naar voren dat de politie ook graag meer wil weten over twee duo’s, die gezien zijn op de dag van de schietpartij, en een week ervoor.

Op de dag van de schietpartij, 19 maart, is een familielid van één van de slachtoffers mogelijk achtervolgd vanaf de Glazeniershorst tot aan de woning aan de Houtsnijdershorst. 

Hij zou tussen 15.00 en 15.30 uur achtervolgd zijn door twee mannen op een witte scooter met windscherm. De bestuurder zou een blanke man geweest zijn, met een bruin petje op, met achterop een getinte man met een Antilliaans uiterlijk en kort haar.

Ongeveer een week voor de schietpartij, op 11 of 12 maart, zijn aan het begin van de avond twee mannen met een Antilliaans uiterlijk gezien in de achtertuin van de toen leegstaande hoekwoning naast de woning waar de schietpartij plaatsvond. De langste van de twee had zijn haar in dreadlocks.

De politie wil heel graag in contact komen met mensen die deze duo’s ook gezien denken te hebben, of weten wie deze mannen zijn.

Eén schutter

De politie gaat er op dit moment nog wel vanuit dat op 19 maart ’s avonds sprake was van één schutter. Getuigen geven aan een getinte, vermoedelijk Antilliaanse man in donkere kleding te hebben gezien, naar schatting tussen de 20 en 30 jaar oud. Mogelijk heeft er wel een tweede dader op afstand gestaan of heeft iemand de schutter geholpen om weg te komen.

Opsporingsprogramma's

In twee opsporingsprogramma’s besteedt de politie in de komende dagen nogmaals uitgebreid aandacht aan dit onderzoek en aan deze nieuwe getuigenoproepen. Woensdagavond 11 mei in Bureau GLD en dinsdagavond 17 mei in Opsporing Verzocht.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: