maandag, 23. mei 2016 - 10:59 Update: 23-05-2016 10:59

Inbreker aangehouden na achtervolging van Groningen naar Assen

Inbreker aangehouden na achtervolging van Groningen naar Assen
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Groningen/Assen

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal van een auto en een inbraak in een woning.

Surveillerende agenten kregen een melding van een verdachte situatie in de A.J. Lutulistraat in de stad. Daar zouden onbekende mannen aan geparkeerde auto’s lopen rommelen. Toen agenten arriveerden in straat gaf de melder aan dat het slot van de zijn auto was opengebroken. Terwijl de agenten met de melder spraken zagen ze een auto met hoge snelheid de straat verlaten. Ze besloten om direct de achtervolging in te zetten.

De automobilist verliet de stad en reed met hoge snelheid over de A28 in de richting van Assen. Ondanks diverse stoptekens reed de bestuurder met zeer hoge snelheid door. Uiteindelijk stopte het voertuig op de Oosterbroekstraat in Assen. De automobilist ging er te voet vandoor. Agenten wisten hem te achterhalen. De 28-jarige man werd aangehouden. De auto bleek eerder die nacht te zijn gesloten in de M.L. Kingstraat in Groningen. De sleutels van het voertuig waren buit gemaakt bij een woninginbraak in diezelfde straat. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: