woensdag, 15. juni 2016 - 16:58 Update: 15-06-2016 18:07

Buschauffeurs leggen opnieuw werk neer na incident in Almere

Boze Connexxionchauffeurs leggen na nieuw incident werk neer in Almere
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Almere

Woensdagmiddag hebben buschauffeurs van Connexxion zich bij het station in Almere Centrum verzameld en een werkonderbreking gehouden. Dit meldt Connexxion woensdagmiddag.

'Zij zijn het geweld tegen buschauffeurs zat en houden een werkonderbreking. Er is vandaag in Almere opnieuw een bus belaagd. Daarbij is iemand gewond geraakt. Dat gebeurde in de Passage in het centrum van Almere Stad', aldus Connexxion.

De stadsdienst in Almere rijdt tot nader bericht zeer beperkt tot niet, het streekvervoer (o.a. buslijn 322, 327, 328, 153, 155) vooralsnog wel. 

Woensdagmiddag rond 14.00 uur kreeg de politie de melding dat de ruit van een lijnbus van Connexxion was vernield op de Kruierstraat in Almere. Ter plaatse bleek dat twee mannen probeerden de wegrijdende bus te halen, maar daar niet in slaagden. Een van hen gaf daarbij een klap tegen de ruit die hierdoor brak. 

Een passagier in de bus raakte lichtgewond aan het hoofd door rondvliegend glas. Hierna renden beide mannen weg in de richting van de Zoetelaarspassage. De politie heeft met meerdere eenheden naar beide personen gezocht maar hen niet meer aangetroffen.

De politie sluit niet uit dat de verdachte ook zelf gewond is geraakt aan zijn hand. De busmaatschappij doet aangifte van vernieling en de politie zet het onderzoek naar de daders voort. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Kruidenwijk gemeden

Afgelopen zondag en maandag reden buschauffeurs al enige tijd niet door de Kruidenwijk omdat jongeren daar drie dagen lang stenen naar bussen hadden gegooid.

Categorie:
Provincie: