maandag, 20. juni 2016 - 14:52 Update: 20-06-2016 16:35

Twee aanhoudingen na stenen tegen Connexxion-busjes Almere

Twee mannen aangehouden voor stenen gooien naar busjes
Foto: Archief MV
Almere

De recherche heeft na onderzoek twee verdachten aangehouden voor het plegen van vernielingen van servicebussen van Connexxion in Almere.

Een 18-jarige Almeerder werd vrijdagavond 17 juni in zijn ouderlijk huis aangehouden voor een vernieling van een servicebusje van Connexxion. Dit incident vond plaats op dinsdag 24 mei rond 21.00 uur op het Greta Garboplantsoen. De verdachte kreeg die avond een boete voor zwartrijden en moest daarna de lijnbus verlaten. Medewerkers van Service en Veiligheid van Connexxion, die ook ter plaatse waren, zagen dat de man weer terug kwam lopen. Met een steen vernielde hij de ruit van hun servicebus, waarna hij zich snel uit de voeten maakte. Deze verdachte zit nog vast en wordt vandaag voorgeleid voor de rechter commissaris.

Een andere Almeerder beledigde op maandag 16 mei rond 02.30 uur een medewerker van de controleploeg van Connexxion vlakbij de Steiger in Almere Haven. Hij ging er vandoor, maar werd door een medewerker van Connexxion later die nacht weer gezien. Hij was toen druk bezig om fietsen op de busbaan te zetten. Bij het zien van de medewerkers van Connexxion ging hij ervandoor, maar gooide van een afstand een steen tegen de zijkant van een sevicebus. Afgelopen vrijdagavond, 17 juni werd ook hij opgepakt. De volgende dag kon deze 24-jarige Almeerder na verhoor naar huis. Hij zal zich op een later tijdstip voor een rechter moeten verantwoorden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):